Sült csirke
Hozzávalók :
1 db egész csirke (1-1,20 kg-os)
200 g vaj
3 gerezd fokhagyma
Fél citrom
Só
Olaj
Előkészítés :
A fokhagymákat megtisztítjuk.
A csirke bőre alá nyúlunk, kissé fellazítjuk, hogy betudjuk tenni a vaj darabokat a hús és a bőr közé.
Elkészítés :
A csirkét alaposan bekenjük vajjal, a bőre alá is tegyünk. Sózzuk kívűl, belül. A csirke belsejébe rakjuk a fokhagymát, citromot. Locsoljunk rá egy kevés olajat is, így biztos nem ég meg a vaj sütés közben!
180 C-on sütjük. 15-20 percet az egyik oldalára fektetve, majd átfordítva a másik oldalára, ismét 15-20 percig sütjük. Végül a hátára fordítva fejezzük be a sütést. Kb. 10-15 perc. Sütőből kivéve, a feldarabolás előtt pár percig pihentetjük.
Tabbouleh :
Hozzávalók :
1 csésze bulgur, kb. 100 g
1 nagy csokor petrezselyemzöld
4-5 szál menta
1 db gránátalma
só, olíva olaj, citrom
Előkészítés :
A gránátalmát megpucoljuk, a magokat letisztítjuk.
A petrezselymet, mentát megmossuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés :
A bulgurt hideg vízzel átmossuk. Dupla mennyiségű forró vizet öntünk rá. 5 percig főzzük, majd lefedjük és a lángról levesszük. 10 percig állni hagyjuk.Sózzuk. Majd kiborítjuk egy tálba, átkeverjük. Lehűtjük.
Hozzáadjuk a gránátalma magokat, mentát, petrezselymet. Olíva olajjal, citrom levével meglocsoljuk.
Séf tipp :
Fontos, hogy jó ízű csirkét vegyünk, hiszen csak sózzuk a húst, nincs ami “eltakarja” a gyengébb minőséget!
Ne válasszunk túl nagy tepsit a sütéshez, mert a vaj könnyen megéghet!
A bulgurt megfőzhetjük előző nap is, de a salátát csak frissen keverjük össze!
Nehézségi fok 2/5
Elkészítési idő 60 perc