Razz Meg

Top 5 új hely a Budapesten

2020. október 10. - Razz Meg

2020 nem egy egyszerű év, de így is akadt új hely a városban, amit kipróbáltunk és bemutatunk nektek. Ezekre a helyekre érdemes egyszer ellátogatni és megkóstolni ezeket a finomságokat. Aki pedig nem tudott a nyáron utazni, a lista nekik is tartogat különlegességeket. 
 

Blue Agori

945b5098-02f5-498b-8307-9889f76ac3c0.jpeg

A Madách Imre út után újabb belvárosi helyet nyitott a Blue Agori - a második éttermet, a Bazilika közvetlen közelében, a Hercegprímás utcában találjátok! Stavros Koranis és csapata lassan két éve nyitotta meg az első helyet, és a kihívásokkal teli 2020-as évben is sikerült tartani az eredeti tervet, azaz megnyitni egy nagyobb, flagship store-t, ahol ugyanazzal a magas minőséggel, ízvilággal és görög életérzéssel találkozunk, amit már megszokhattuk tőlük. Az új hely nemcsak méretében nagyobb, hanem az étlap is bővült - így a gyrosról és souvlakiról ismert Blue Agori most megmutatja hogy más ételek is szereplenek  a hagyományos görög palettán és elkészítették ezen klasszikus ételek street food verzióját. Semmiképp sem hagyhatjátok ki a biftekit, a sertésből és marhából készült húspogácsát, mely a görög konyha és a Mi nagy kedvencünk is, a fetás cukkinigolyót, mely tökéletes választás ha hús mentes opciót kresel - mindkét ételt kérheted pitában vagy tálban  - illetve felkerült az étlapta a loukoumadres, a görög kis fánk golyó, melyet Nutella öntettel kérhetünk. Ugye Ti is kedvet kaptatok? 

Megközelíthetőség: 4 Külső design: 5 Belső: 5 Tisztaság : 5 Ételek : 5  Személyzet: 5 WC:5 

 Blue Agori címe: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 4. 1075 Budapest, Madách Imre u. 1.

 

Pintxo 

 6dd5feb3-e6c1-40cd-acf3-32ec212aa18e.jpeg

Spanyol tapasok, baszk pintxok, katalán különlegességek: ez a Pintxo, és még ennél sokkal több: egy kedves kis hely a Belvárosban. Az étterem célja a tapas és pintxo kultúra megismertetése mellett az, hogy átadja azt a vibráló élményt, amely Spanyolországra annyira jellemző. A menü rendszeresen változik, így rengeteg különleges tradicionális spanyol, katalán és baszk tapast és pintxot kipróbálhattok. Az ételek mellé pedig a kiváló spanyol borokat vagy a Barcelonából érkező Estrella sört is kötelező megkóstolni. Mindenkinek nagyon ajánljuk! Arra figyeljetek, hogy érdemes előre helyet foglalni.

 Megközelíthetőség: 4 Külső design: 4 Belső: 5 Ételek: 5 Személyzet: 5 WC: 5

 Pintxo Budapest címe: 1053 Budapest, Henszlmann Imre u. 1.

 

 

La Pasta Ristorante 

9179e968-ed59-4d66-972d-afb74561123e.jpeg

Az Ristorant LaPasta egy nagyon különleges és autentikus olasz étterem: szuper enteriőrrel és látvány konyhával várja az ide érkezőket. Közel 90 féle tésztájuk van, maga az étterem pedig nagyon otthonos és barátságos, teljesen átadja az igazi olasz életérzést. Amitől még különlegesebb a hely, hogy kétféle étlapjuk van: külön déli és esti. A déli étlapon főként a klasszikus, autentikus olasz ételek találhatóak, az esti pedig avantgarde fine bisztró néven fut: fiatal séfek - akik különböző michelin csillagos éttermekből érkeztek - a fantáziájuk teljes kihasználásával újraértelmeznek ételeket. Mindenképp érdemes kipróbálni, utána garantáltan vissza fogtok térni.

 Megközelíthetőség: 5 Külső design: 5 Belső: 5 Ételek: 5 Személyzet: 5 WC: 5

 La Pasta Ristorante címe: 2000 Szentendre, Pannónia utca 1-3. 

 

 

Tapassio

de3dd342-e25b-4d4c-935d-cec081664774.jpeg

Ha szívesen kalandoztok a spanyol ételek világában, akkor ez a hely egyértelműen a kedvencetek lesz! A tulajdonosok nemzetközi kalandjaik után itthon is meghonosították azt az étkezési kultúrát, amit a mediterrán országokban tapasztaltak meg. Nagyon szimpatikus volt számukra, hogy a közös étkezés, a gasztronómiai élmény mellett a megosztás öröméről, illetve a beszélgetések elmélyítéséről is szól. A Tapassio ötvözi a spanyol, olasz, görög és magyar ízeket, melyekhez nagy gonddal válogatott nemzetközi és magyar borok közül választhatunk. Kihagyhatatlan tapasok a Chipirones, Pulpo a la Gallega, vagy a Portói libamáj. A hely nagyon hangulatos és barátságos, mi egyből a szívünkbe zártuk.

Megközelíthetőség: 3 Külső design: 5 Belső: 5 Ételek: 5 Személyzet: 5 WC: 5 

Tapassio címe: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 13. 

 

 

Marazzi pizza

 46cafd07-092b-4ce2-b465-8f67e876979f.jpeg

Eddig csak különböző rendezvényeken találkozhattatok velük, de most végre úgy döntöttek, hogy szeretnének egy állandó helyet. Végül rögtön két üzletet is nyitottak egymás mellett. És mennyire igazuk volt! Nyitottak egy pizzériát és egy reggeliző, kávézó bisztrót, ahol a rendezvényekről már jól ismert termékeik is kaphatóak (Pilvax sörök és pálinkák, limonádék, stb..) is. Ha épp egy tartalmas reggelire vágynál vagy valódi olasz recept alapján készült pizzára, akkor látogass el hozzájuk, mert tényleg nagyon finom! Ha pedig nincs időd személyesen elmenni, akkor házhoz is rendelheted kedvenc ételedet.

Megközelíthetőség: 4 Külső design: 4 Belső: 5 Ételek: 4 Személyzet: 5 WC: 5

Pizza Marazzi cím: Budapest, Lónyay utca 3.

süti beállítások módosítása