Sült lilakáposzta és édesburgonya hurkával
Hozzávalók :
2 db hurka
2 db édesburgonya
2 cikk lilakáposzta
Só, fűszerpaprika, cayenne bors vagy csípős fűszerpaprika
Étolaj és olíva olaj
Előkészítés :
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk.
Elkészítés :
Egy alufólia darabot kiterítünk. Kevés olíva olajat öntünk rá és egy kis sót. Rátesszük a lilakáposzta cikkeket. Tetejére ismét olajat és sót teszünk.Becsomagoljuk a fóliába. Tűzálló tálba tesszük.
A burgonyát összekeverjük sóval, borssal, paprikával, olíva olajjal. Tepsibe rakjuk.
A hurkát szintén tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá. Húsvillával megszúrkodjuk.
Mindhárom hozzávalót sütőben sütjük készre. 190 C, 30 perc.
Séf tipp :
A lilakáposztát miután megsült és összedaraboltuk, tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy megpiruljon a felülete.
Az édeburgonyához használhatunk kölönböző fűszerkeverékeket is, akár olyat is, ami husokhoz illik.
Nehézségi fok 2/5
Elkészítési idő 55 perc