Razz Meg

Sült lilakáposzta és édesburgonya hurkával, Bicsár Attila séftől

Sztárséf receptünk Videóval Bicsár Attilától

2020. június 19. - Razz Meg

Sült lilakáposzta és édesburgonya hurkával

 8434ad3c-84c3-4049-a98c-2eaca4214649.jpeg

Hozzávalók :

2 db hurka

2 db édesburgonya

2 cikk lilakáposzta

Só, fűszerpaprika, cayenne bors vagy csípős fűszerpaprika

Étolaj és olíva olaj

 

Előkészítés :

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk.

 

Elkészítés :

Egy alufólia darabot kiterítünk. Kevés olíva olajat öntünk rá és egy kis sót. Rátesszük a lilakáposzta cikkeket. Tetejére ismét olajat és sót teszünk.Becsomagoljuk a fóliába. Tűzálló tálba tesszük.

A burgonyát összekeverjük sóval, borssal, paprikával, olíva olajjal. Tepsibe rakjuk.

A hurkát szintén tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá. Húsvillával megszúrkodjuk.

Mindhárom hozzávalót sütőben sütjük készre. 190 C, 30 perc.

Séf tipp :

A lilakáposztát miután megsült és összedaraboltuk, tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy megpiruljon a felülete.

Az édeburgonyához használhatunk kölönböző fűszerkeverékeket is, akár olyat is, ami husokhoz illik.

Nehézségi fok 2/5

Elkészítési idő 55 perc

süti beállítások módosítása