Garnélás tagliatelle
Hozzávalók ( 2 személyre )
250 g főtt garnéla farok
250 g házi tagliatelle
4 ek hámozott paradicsom konzerv
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 tk kapribogyó
1 db jalapeno chili
só, bors
olívaolaj, étolaj
Előkészítés :
Ha mirelit garnélát használunk, akkor kiolvasztjuk.
Felforraljuk a tészta vizet. Adunk hozzá sót és pár csepp olívaolajat.
A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
A chilit apró darabokra vágjuk.
Elkészítés :
Serpenyőben, olíva és étolajon kissé megpirítjuk a fokhagymát. Ráöntjük a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk. Közben kifőzzük a tésztát, melynek levéből hozzáöntünk egy keveset a paradicsom szószra. Hozzáadjuk a garnélát, chilit, kapribogyót. Kiforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, frissen őrölt borsot és friss bazsalikomot szórunk a tetejére.
Nehézségi fok 1/5
Elkészítési idő 30 perc
Séf tipp :
A konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is!
Ne főzzük sokáig a garnélát, mert kemény lesz! 1-2 perc elég!