Razz Meg

Heti sztárséf recept/ Garnélás tagliatelle

Bicsár Attila receptje videóval

2020. június 06. - Razz Meg

Garnélás tagliatelle

5aca95d3-c381-4fb3-9ef0-85a835c4c024.jpeg 

Hozzávalók ( 2 személyre )

250 g főtt garnéla farok

250 g házi tagliatelle

4 ek hámozott paradicsom konzerv

2 nagyobb gerezd fokhagyma

2 tk kapribogyó

1 db jalapeno chili

só, bors

olívaolaj, étolaj

 

Előkészítés :

Ha mirelit garnélát használunk, akkor kiolvasztjuk.

Felforraljuk a tészta vizet. Adunk hozzá sót és pár csepp olívaolajat.

A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A chilit apró darabokra vágjuk.

 

Elkészítés :

Serpenyőben, olíva és étolajon kissé megpirítjuk a fokhagymát. Ráöntjük a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk. Közben kifőzzük a tésztát, melynek levéből hozzáöntünk egy keveset a paradicsom szószra. Hozzáadjuk a garnélát, chilit, kapribogyót. Kiforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal, frissen őrölt borsot és friss bazsalikomot szórunk a tetejére.

 

Nehézségi fok 1/5

Elkészítési idő  30 perc

Séf tipp :

A konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is!

Ne főzzük sokáig a garnélát, mert kemény lesz! 1-2 perc elég!

süti beállítások módosítása