Razz Meg

Gombapaprikás Bicsárosan

Séf recept videóval

2020. június 16. - Razz Meg

Gombapaprikás

Hozzávalók :

500 g csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

1 db paradicsom

2 ek tejföl

3 tk fűszerpaprika

Só, őrölt kömény

Olaj

df9f9dc4-eda1-4514-af8b-ead0da780df4.jpeg

Előkészítês :

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot  apró kockákra vágjuk.

Elkészítés :

Olajon megpároljuk az előkészített hagymát, paradicsomot. Rászórjuk a fűszerpaprikát, köményt és kevés vizet öntünk rá. Pár percig forraljuk, majd hozzádjuk a darabolt gombát és annyi vizet, amennyi nem lepi el teljesen. Sózzuk. Közepes lángon puhára főzzük. Mikor elkészült, kb. a negyed részét simára turmixoljuk. Így sűrítjük az ételünketAdhatunk hozzá csípős paprikát is, ha szeretjük az erőset. Hozzákeverjük a tejfölt, mégegyszer felforraljuk.

Galuska

500 g liszt

2 db tojás

1 kisebb csokor petrezselyem aprítva

Víz

Egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk.

Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 1 percig főzzük, leszűrjük. Hideg vízzel átöblítjük, jól lecsepegtetjük. Kevés olajjal átkeverjük. Ha szükséges, sózzuk.

Séf tipp :

Használhatunk több féle gombát, pl. laskát, vargányát, barna csiperkét.

A pirított füstölt szalonna íze jól passzol a gombához.

A galuska készítésekor ne keverjük ki teljesen simára a lisztet a vízzel, mert rugalmasabb lesz a tészta és  nehezebb lesz szaggatni!

Nehézségi fok 3/5

Elkészítési idő 50 perc

süti beállítások módosítása