Gombapaprikás
Hozzávalók :
500 g csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
2 ek tejföl
3 tk fűszerpaprika
Só, őrölt kömény
Olaj
Előkészítês :
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Elkészítés :
Olajon megpároljuk az előkészített hagymát, paradicsomot. Rászórjuk a fűszerpaprikát, köményt és kevés vizet öntünk rá. Pár percig forraljuk, majd hozzádjuk a darabolt gombát és annyi vizet, amennyi nem lepi el teljesen. Sózzuk. Közepes lángon puhára főzzük. Mikor elkészült, kb. a negyed részét simára turmixoljuk. Így sűrítjük az ételünket! Adhatunk hozzá csípős paprikát is, ha szeretjük az erőset. Hozzákeverjük a tejfölt, mégegyszer felforraljuk.
Galuska
500 g liszt
2 db tojás
1 kisebb csokor petrezselyem aprítva
Só
Víz
Egy keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. 1 percig főzzük, leszűrjük. Hideg vízzel átöblítjük, jól lecsepegtetjük. Kevés olajjal átkeverjük. Ha szükséges, sózzuk.
Séf tipp :
Használhatunk több féle gombát, pl. laskát, vargányát, barna csiperkét.
A pirított füstölt szalonna íze jól passzol a gombához.
A galuska készítésekor ne keverjük ki teljesen simára a lisztet a vízzel, mert rugalmasabb lesz a tészta és nehezebb lesz szaggatni!
Nehézségi fok 3/5
Elkészítési idő 50 perc